SEO optimizacija
web sajtova

Neka vaša internet stranica bude visoko pozicionirana na Google i ostalim svetskim internet pretraživačima
SEO optimizacija web sajtova

Nudimo Vam mogućnost "On-Page" i "Off-Page" SEO (search engine optimisation) optimizacije za što bolje pozicioniranje Vaše web prezentacije na svim svetkim i domaćim pretraživačima (Google, Yahoo, Bing...). Povećajte posetu Vaše web strane pomoću SEO optimizacije a time i produktivnost Vašeg poslovanja.

Govoreći o optimizaciji sajta za pretraživače ne možemo da ne spomenemo analitiku, to jest činjenice koje govore da je SEO optimizacija za google, yahoo, bing i druge pretraživače neizbežan faktor svakog ozbiljnog internet biznisa.
Svaka ozbiljna firma, preduzeće ili kompanija koja drži do sebe, obraća pažnju na optimizaciju svog Web sajta. SEO optimizacija je postala neizbežan faktor u internetu poslovanju, gde svakodnevno niču novi sajtovi pa sada imamo situaciju da je konkurencija svakim danom sve veća.
SEO web sajta više nije nikakav luksuz niti neka posebna ili dodatna (da ne kažemo sporedna stvar) koju će neko hteti a onaj drugi možda ne. Jednostavno rečeno, ko uspešno želi da se bavi internet "online" biznisom neophodna mu je SEO optimizacija web sajta.

  • 91% korisnika interneta koristi pretraživače da bi se se kretalo (surfovalo) po internetu
  • 85% od potencijalnih prihoda se ostvaruje ukoliko se sajt nalazi na prvoj strani google i drugih pretraživača za određene ključne reči
  • 90% korisnika interneta ne pretražuje preko 3 strane ili preko 30 rezultata pretraživača.
  • 75% internet korisnika kupuje proizvod ili uslugu prilikom pretraživanja.

Zakažite BESPLATNE konsultacije

1
Izbor ključnih reči i pojmova

Najbitnija stvar prilikom SEO optimizacije je pravilan izbor ključnih reči i pojmova. Izbor se vrši na osnovu analize "online" tržišta, konkurencije i potreba krajnjih korisnika.

2
On-Page SEO

On-Page SEO web stranica se odnosi na sve mere i radnje koje se trebaju preduzeti unutar web stranice kako bi se poboljšala njena pozicija u pretraživačkoj rang listi. To podrazumeva korišćenje ključnih reči i opisa unutar meta opisa u HTML kodu sajta, oznaka za naslove, sekcije i dr. Takođe se mora uzeti u obzir i opšti kavalitet sadržaja, performanse web stranice i struktura sadržaja.

3
Off-Page SEO

Off-Page web stranice odnosi se na faktore rangiranja koji nastaju van web stranice, poput povratnih veza sa drugih web sajtova, portala, blogova, družtvenih mreža. Takođe uključuje vaše načine promocije, uzimajući u obzir količinu izlaganja, kvalitet "post"-ova, kvalite "backlink"-ova.

4
SEO alati

Google Analytics - za merenje poseta, pregled kanalap i kvalita posete. Google Search Console - za detaljan pregled "organske" posete, proveru grešaka na web sajtu i prikaz rangiranja u pretrazi. Google Keyword Planner - za pregled i upoređivanje ključnih reči i pojmova. Predlažemo i Hotjar, CrazyEgg, Ahrefs - SEO tool i sl.

Pretraživanje po internetu je najpopularnija aktivnost posle e-maila. Razmislite koliko potencijalnih kupaca gubite svakodnevno, koji traže baš vaše proizvode i usluge, ukoliko niste uradili SEO optimizaciju.

Zamislite koliko potencijalnih kupaca gubite svakoga dana, kupaca koji traze one proizvode i usluge koje vi nudite ukoliko vaš sajt nije optimizovan za prvu stranu google, yahoo i drugih pretraživača. Ukolikio niste u prvih 10 rezultata na glavnim pretraživačima svakodvevno gubite dragocene posetioce sajta i potencijalne kupce prepuštate vašoj konkurenciji.

Dakle, ukoliko imate web sajt, SEO optimizacija sajta i prva strana na google kao i na drugim pretraživačima treba da bude vaš cilj.

Tu smo mi da vam pomognemo. Agencija Web Factory koristi čitav niz naprednih SEO internet tehnika i alata u svom radu. Pomaže vam u visokom pozicioniranju sajta na pretraživaču, pravljenju onlajn brenda i dovodi veliki broj kvalitetnih i ciljanih posetilaca i mogućih kupaca na Vaš sajt, omogućavajući vašem web sajtu a samim tim i vašem biznisu globalnu zastupljenost na mreži.

Pozovite nas